Undersider

Vil du oppmuntre Eldos og Aygul fra Kirgisistan? - Avsluttet

Den 16. oktober i år ble Eldos*, en ung kristen mann fra Kirgisistan, brutalt mishandlet av tre menn. De prøvde å tvinge ham til å vende tilbake til Islam. Søsteren Aygul* ble vitne til hendelsen.

Vil du oppmuntre Eldos og Aygul fra Kirgisistan? - Avsluttet

Eldos ble fraktet til sykehus med flere alvorlige skader: et blødende hjerte, hjerneskade, utslåtte tenner og kjevebrudd. Legene mistenkte også hjerneblødning, og vurderte tilstanden som livstruende. 

I dag er ikke tilstanden lenger livstruende, men Eldos er fremdeles dårlig. Han er følelsesmessig nedbrutt og fortvilet over situasjonen. Familien hans, som også er kristne, lever under stort press og er bekymret for ham.

«Jeg lever fordi mennesker ba for meg; jeg kan kjenne det,» sier Eldos.

I løpet av oktober har han gjennomgått flere operasjoner, og enda flere gjenstår.

Gjerningsmennene har presset familien til å ikke rapportere hendelsen til politiet, og familien har mottatt flere trusler om fysisk vold. 

Hver dag kommer kristne venner til sykehuset for å beskytte Eldos mot flere angrep. Lokale pastorer har skaffet advokat for Eldos og hans familie, men politiet forsøker å dekke over saken.  

Eldos eldre søster, Aygul, er i sjokk og svært oppskaket over alt som har skjedd. Hun var vitne til angrepet. 24. oktober mistet hun barnet i magen, seks måneder inn i svangerskapet. Ifølge legene skyldtes aborten alt stresset hun opplevde. Aygul er fortsatt sterkt preget. Hun vil ikke snakke om det som har skjedd og gråter mye.

Nå trenger Eldos og Aygul en oppmuntrende hilsen! Følg retningslinjene på siden. For at de skal kunne motta hilsen så snart som mulig, må den sendes digitalt.

Skrivekampanjen avsluttes 19. mars 2019

* Navn er endret av sikkerhetshensyn, men de kan likevel brukes når du skriver hilsenen.

 

Eldos (til venstre) sammen med sine foreldre.

Tilbake