Undersider

Skriv til foreldrene til Chibok-jentene

Bli med og send et oppmuntrende brev til familier som fortsatt lengter og venter på at deres datter og søster skal komme hjem. Dette er en fantastisk måte å vise at du stå sammen med dem i håpet og troen. «Når jeg holder dette bildet i hånden, føler jeg det som om Saratu er her sammen med meg», sier Hannu, en av Chibok-mødrene.

Skriv til foreldrene til Chibok-jentene

Det er fem år siden natten 14. april 2014, da livene til innbyggerne i den støvete landsbyen Chibok i delstaten Borno i Nord Nigeria, ble forandret for alltid.

De fleste skolene i området var stengt, i frykt for angrep fra Boko Haram, men 275 jenter, de fleste av dem kristne, hadde startet på en offentlig videregående skole dagen før. Et mareritt ble til virkelighet da den militante-gruppen angrep midt på natten, og kjørte avsted med rundt 230 jenter på lasteplanet mens skolen gikk opp i flammer.

47 jenter ble satt fri kort tid etter kidnappingen. Etter at noen av jentene rømte og Boko Haram løslot 21 jenter i oktober 2016 og 82 til i mai 2017, forteller formannen for Chibok Parent's Association (Chiboks foreldreforening), Yakubu Nkeki Maina, at 112 kristne jenter ennå ikke er løslatt. Ingen vet hvor mange av dem som fortsatt er i live.

Ferske sår er alltid smertefulle

Yana Gana, en kvinne Åpne Dører ofte har besøkt siden kidnappingen, sa nylig: «Det har vært en hard reise for meg. Det finnes et Hausa-ordtak som sier at ferske sår alltid er smertefulle.» For henne føles bortføringen av datteren, Rifkatu, som et ferskt sår, selv om det snart er 1825 dager siden hendelsen. «Hver gang jeg snakker om Rifkatu kjenner jeg på mye smerte.»

Les mer her

Skrivekampanjen avsluttes 30.10.2019


Nå har du mulighet å sende en oppmuntrende hilsen til foreldrene til Chibok-jentene.

Se retningslinjer til høyre. 

 


 

Tilbake