Undersider

Skriv til Charity fra Nigeria - avsluttet

Vil du skrive en hilsen til Charity fra Nigeria? Det betyr mye å få oppmuntring og vite at hun ikke står alene midt i store utfordringer:

Skriv til Charity fra Nigeria - avsluttet

Charity hadde akkurat fått et barn og følte seg fremdeles svak etter fødselen. Hun var ute og gikk med ektemannen da de ble møtt av en gruppe fra Boko Haram. Ektemannen greidde å unnslippe, mens hun ble fanget. Angriperne fortalte henne at de hadde drept mannen hennes og tok med seg henne og sønnen til en av leirene sine. «De gav meg hverken mat eller klær. Jeg prøvde å flykte, men de fant meg og tok meg tilbake. De tvang meg til å gifte meg med en av medlemmene deres.»

Han var en streng mann. Hun ble tvunget til å be de muslimske bønnene. Charity ble voldtatt og etter en tid ble hun gravid. Hun var knust og prøvde å kjempe mot «den nye ektemannen». Han straffet henne. 

Etter tre år i fangenskap fikk Charity en liten datter. To uker senere reddet den nigerianske hæren henne. Men det som skulle bli en lykkelig hendelse ble til et nytt mareritt. Hæren mistenkeliggjorde henne og spekulerte i om hun var blitt hjernevasket. «Hvem er faren til denne jenta? Hvor er han?» spurte de mens de slo henne. 

Charity ble gjenforent med ektemannen og barna deres. Nå lever de i en flyktningeleir i Maiduguri i nordlige Nigeria. Forholdene er vanskelige, det er både mangel på vann og mat. 

Det har også vært vanskelig emosjonelt. «Mens noen viser omsorg, mobber andre meg. Jeg kom tilbake med et barn som ikke tilhører ektemannen min. De fortsetter å gjøre narr av meg.»

Det var også utfordrende for mannen hennes og godta det som har skjedde med Charity. «Han likte meg ikke, og han likte ikke datteren min.» Men sakte men sikkert har situasjonen begynt å bli bedre, blant annet med hjelp fra Åpne Dørers traumebehandling. «Å delta på traumeseminar har virkelig vært til hjelp og oppmuntring for meg. Folk la merket til hvordan jeg var forandret da jeg kom hjem. Det har også vert til hjelp for mannen min, etter at jeg delte noe av det jeg hadde lært. Han har begynt å vise omsorg for datteren min. Nå kan han løfte henne opp og bære henne rundt.»

«Jeg takker Gud for at han førte meg hjem igjen til familien min. Og jeg takker Gud for dere som er med å be for meg og familien.»

 

Skrivekampanjen avsluttes 31.desember 2019

Tilbake