Undersider

Skriv til Charity

Natten da Boko Haram angrep Guyaka, en landsby i nordlige Nigeria, samlet alenemoren Charity sine tre barn og flyktet.

Skriv til Charity

Panikken og forvirringen var stor. «Vi sprang i samme retning da en motorsykkel kom mot oss. Det var slik barna kom bort fra meg. Jeg tok den lille jenta mi, og sønnen min sprang en annen vei med søsteren sin», forteller hun. Bak dem ble hjemmet deres brent ned og kristne drept.

I en fjellhule satt landsbyboerne sammenkrøket i stillhet. Charity hvisket navnene på de to savnede barna. Ingen svarte.

Det var en skremmende og grusom natt. Neste morgen steg den nigerianske solen opp og avslørte en scene av fullstendig ødeleggelse. Nesten alle hjem var blitt plyndret og brent. Mange troende var døde, og Charitys barn var fortsatt savnet. «Jeg greidde ikke å spise eller drikke», forteller hun, «for dersom barna mine var døde, hvilken nytte ville mat ha?»

To uker etter angrepet ble Charitys bønner besvart. Livet gikk fra fullstendig håpløst til å bli fylt med håp da de to barna hennes kom hjem. «Å se barna mine igjen, var som et nytt daggry», forteller hun.

Charity og barna kjempet med mange vonde minner som skapte frykt. Mørket minnet dem om volden de hadde opplevd. Høye lyder, som hunder som bjeffet, kunne sende bølger av frykt når det var blitt mørkt. 

«Vi visste ikke at vi var traumatiserte», forteller Charity, «men dere kom med traumehjelp da vi trengte det.»

Nå har du mulighet til å sende en oppmuntring til Charity og barna!

 

Tilbake