Undersider

Skriv til 4 iranske kristne

I 2018 ble over 100 kristne fengslet. Nå har du muligheten til å skrive oppmuntrende hilsener til fire iranske kristne som sitter fengslet for sin tro.

Skriv til 4 iranske kristne

 

Ebrahim Firouzi (31) ble anmeldt for å ha «promotert kristen sionisme» da han ble arrestert i mars 2013. Han ble stilt for retten i hjembyen Robat Karim, sørvest for Tehran, siktet for å ha drevet med evangelisering. Han er fortsatt i fangenskap, selv om han skulle vert løslatt i 2015. På grunn av nye anklagelser om at han skal ha «handlet mot rikets sikkerhet». Han ble dømt til ytterligere fem år i fengsel.

Fengslet

 

Nasser-Navard Gol-Tapeh (57), en iransk konvertitt, soner 10 år i fengsel for «misjonerings aktiviteter». Han ble først arrestert i juni 2016 sammen med tre aserbajdsjanere, da et bryllup ble raidet. Alle de fire mennene ble dømt året etter, men aserbajdsjanerneslapp å returnere til Iran for å sone dommen.

Nasser anket saken i november 2017, men tapte og ble flyttet til Evin fengslet i januar. Han skrev nylig fra fengselet, «Jeg takker Gud med glede og fred fordi han anser meg verdig til å være her på grunn av min tro, og fordi jeg har vitnet om Jesus Kristus.» 

Fengslet

 

Pastor Victor Bet-Tamraz ble arrestert sammen med to medlemmer fra kirken i 2014, mens de feiret jul. Allerede i 2009 stengte myndighetene TehranPentecostal Assyrian Church, som han ledet. Han ble dømt for blant annet «evangelisering» og «ulovlige huskirke-aktiviteter» og fikk en dom på 10 år. Han er nå ute på kausjon, men det er vanskelig å leve i uvissheten om han kan bli kalt inn til å sone dommen. 

Dømt til å sone 10 år i fengsel

 

Shamiram Isavi Khabizeh, konen til Victor Bet-Tamraz, har anket dommen på fem år for å «ha handlet mot riktets sikkerhet og mot regimet, ved å organisere små grupper, delta på bibelskole i utlandet, og for å ha trent kirkeledere og pastorer til å handle som spioner.» 

Shamiram venter på resultat av anken, og er nå ute på kausjon. Bli med å be om at anken skal tatt til følge, og at hun blir satt fri. Din oppmuntring vil hjelpe henne i denne usikre tiden.

Dømt til å sone 5 år i fengsel

 

Skrivekampanjen avsluttes 18. november 2019

 

Tilbake