Undersider

Prestene i Buenaventura - Avsluttet

En av de farligste byene i Colombia er Buenaventura. Denne storbyen ved Stillehavet er kjent for ekstrem vold, kidnappinger, drap og terror.

Prestene i Buenaventura - Avsluttet

Det startet i 1990 da FARC begynte å dyrke kokain og rekruttere ungdommer til å kjempe på deres side. Volden har økt siden da, og i dag kjemper kriminelle bander for å holde hele byen under sin kontroll. Det finnes til og med egne hus hvor folk blir likvidert på grusomste vis.

Kirkene blir også angrepet. Bare det å reise fra en del av byen til en annen, kan gi prestene alvorlige problemer. Prester som våger å stå opp mot volden, blir truet og noen blir drept.

En annen stor utfordring for kirken er den okkulte praksisen blant mange kriminelle bander, der de benytter heksekunst for å terrorisere de troende og svekke kirken.

Prestene ber om at byen må bli forandret. Volden er så omfattende at ingen våger å snakke om det, av frykt for å bli drept. Men prestene ser også en mulighet for å dele evangeliet med bandemedlemmer. Det skjer mirakler, og i noen områder er prestene respektert av medlemmer av kriminelle bander.

Da disse prestene hørte om denne skrivekampanjen, ga en av dem uttrykk for sin takknemlighet over å høre at de ikke er alene: 
«Gud gjør noe vidunderlig, og våre brødres og søstres bønner vil fullføre det Gud allerede er i gang med å gjøre her i Buenaventura.» 

Du kan støtte disse prestene ved å sende dem et oppmuntrende postkort. Skriv til én bestemt prest fra listen, eller til prestene generelt – så vil kortene bli distribuert til alle de prestene vi er i kontakt med.

Tilbake