Undersider

Pastor Dayaratne - Avsluttet

Etter en hjerteskjærende adskillelse fra barna han tok seg av, skrev kristne over hele verden oppmuntringsbrev til pastor Dayaratne mens han ventet på gjenåpning av Agape Children's Home (Agape barnehjem). Nå er ventetiden over.

Pastor Dayaratne - Avsluttet

I 2001 åpnet pastor Dayaratne og hans kone Mala Agape Children's Home i Hambantota, et strengt buddhistisk område i Sri Lanka. Der tok de seg av foreldreløse barn som var blitt mishandlet og forlatt, og de behandlet barna som sin egen familie.

I mange år hadde barna det bra på barnehjemmet. De fikk rikelig med kjærlighet, og ble oppdratt til å kjenne Jesus Kristus. Flere av barna fortalte lærerne sine at når de ble voksne, så ønsket de å være aktive i menigheten. Dette likte buddhistmunkene i nabolaget dårlig.

«Barna mine studerte flittig og var aktive på skolen,» forteller pastor Dayaratne. «De drev også med sport. Når de fikk spørsmål om hva de ønsket å gjøre i fremtiden, svarte barna gjerne: 'Jeg vil bli lærer,' 'lege,' 'pastor,' 'misjonær.' Dette var grunnen til at munkene anklaget Agape for å ikke være et barnehjem, men en oppdragelsesanstalt for kristne.»

Agapes buddhistiske naboer ble sjalu og mislikte måten barna ble oppdratt på. På bakgrunn av dette kom de med falske beskyldninger mot Dayaratne om at han mishandlet barna seksuelt og utsatte dem for tvangsarbeid. Som følge av disse beskyldningene ble barna ført bort av srilankiske myndigheter.

Levere brev - bringe håp

Etter å ha hørt om situasjonen til pastor Dayaratne, samlet Åpne Dører den verdensvide kirke til å skrive oppmuntringsbrev til ham og Mala. I juli 2016 besøkte vi paret på nytt igjen for å levere brevene fra vår globale familie. Det ble en mektig oppmuntring!

Det var brev fra nesten hvert eneste kontinent, med oppmuntrende vers sirlig skrevet ned med nydelig håndskrift. Postkort, utklipp, bokmerker og barnetegninger – hver eneste hilsen var en påminnelse om at de ble badet i forbønn fra troende søsken rundt i verden. De fikk erfare at de var omsluttet av en kjærlig og trofast Gud mens de ventet og lengtet med smerte på å få barna tilbake.

«I møte med vanskeligheter og forfølgelse, er vårt viktigste våpen bønn,» sier pastor Dayaratne.

Seier til slutt

Siden barna ikke fikk være hos dem, bestemte Dayaratne og Mala seg for å dra dit barna var.

Dette prosjektet har fått navnet Agape Without Walls (Agape uten vegger):

«Vi drar ut til landsbyene for å nå barna. Min kone og jeg har leid noen kvalifiserte lærere, som kan lære barna engelsk. Vi inviterer familiene i landsbyene til å sende barna gratis til våre klasser.»

«Nå er vi på fire ulike steder, og rundt 200 barn deltar i klassene våre. Vi hjelper faktisk flere barn nå enn før,» sier Dayaratne, og stråler. «Vi hadde litt over 100 barn i Agape barnehjem; og nå er antallet doblet gjennom Agape Without Walls. Jeg takker Gud for at vi kan nå disse barna. Livene våre er veldig korte, men ansvaret vårt er veldig stort. Vi må leve for Jesus!»

I mai fikk pastor Dayaratne den gode nyheten om at rettssaken mot Agape endelig var over. Retten gav en offisiell uttalelse: Det foreligger ingen siktelse mot Dayaratne eller noen andre fra barnehjemmet Agape.

«Nå kan vi fortsette livet sammen med barna våre,» skriver en lykkelig pastor. «Mange takk for deres bønner og støtte.»

Tilbake