Undersider

Olowale Elisha og hans barn - Avsluttet

Det er enda ikke gått ett år siden 42 år gamle Eunice ble drept. Tidlig om morgenen den 9. juli i 2016 prekte hun i gatene, i nærheten av hjemmet i Kubwa. (Kubwa er et område nær den nigerianske hovedstanden, Abuja)

Olowale Elisha og hans barn - Avsluttet

Eunice var hjelpepastor i en lokal kirke. Hun etterlater seg ektemann, pastor Olowale Elisha, og sju barn – fire jenter og tre gutter, alle under 16 år.

Da Eunice ikke kom hjem rundt kl 6:30 som vanlig, ble Olowale bekymret. Hendelser i ukene forut, bidro også til bekymringene hans.

Noen få uker tidligere hadde Eunice prekt ved en moské samtidig som imamen i moskeen også prekte. Han sluttet å tale, og lyttet til det Eunice sa. Så ba han medlemmene i moskeen lytte til hennes ord, fordi hun talte «sannheten om Gud».

En uke etter denne hendelsen kom en fremmed til huset deres for å lete etter Eunice. Den fremmede sa han var en imam, og at skolen hans lå bak hjemmet deres. Han ønsket penger fra henne. Da Eunice sa at hun ikke kunne hjelpe ham, stormet han ut i raseri og slengte igjen porten til gårdsplassen deres.

«Jeg begynte å føle meg svært ukomfortabel, men Eunice fortsatte å stå opp tidlig hver dag for å fortsette arbeidet med å undervise om Jesus Kristus,» forteller Olowale. 8. juli var de samlet til bønnenatt. 

«Vi ba hele natten og Eunice ledet oss i lovsangen... Lite visste jeg at det var siste gang vi kom til å be sammen. Vi la oss rundt kl 4:00. Og som vanlig stod Eunice opp rundt kl 5:00 for å gå ut og preke.»

Savnet etter Eunice er stort, og Olowale er svært fortvilet over tapet av en elsket ektefelle og mor. Likevel er han bestemt på å gi gjensvar på en måte som ærer Kristus, og han oppmuntrer andre kristne brødre og søstre til å gjøre det samme.

Kort tid etter Eunices død uttalte Olowale til media: «Om angriperne blir tatt eller ikke, så må vi tilgi dem. Jeg ber om at de vil ta imot Kristus; det vil være en seier for Hans rike.»

Vil du be for Olowale Elisha og barna? Vil du samtidig sende dem en oppmuntringshilsen, slik at de kan vite at du ber for dem?

 

Skrivekampanjen avsluttes 10. juli 2017.

Tilbake