Undersider

Meena og Sunita - Avsluttet

Husker du Meena* (32) og Sunita* (25) fra India, som vi skrev om i høst? De to søstrene ble alvorlig mishandlet fordi de fulgte Jesus, og de overlevde så vidt.

Meena og Sunita - Avsluttet

Åpne Dører og våre samarbeidspartnere møtte Meena og Sunita i begynnelsen av året for å gi dem hvile og rådgivning. Det ble et møte preget av søstrenes takknemlighet til Herren:

«Gud hadde advart oss på forhånd at forfølgelsen ville komme, og at Han ville ta vare på oss. Vi var forberedt», sa Meena.

Deres historie fortsetter slik:

Etter å ha kommet tilbake til landsbyen, dro søstrene til politiet og fylte ut et skjema, en såkalt FIR (første informasjonsrapport), for å få hjelp og beskyttelse fra politiet.

I India er skikken i slike saker at politiet sender tjenestemenn til landsbyen for å arrangere «en gjensidig forståelse» mellom landsbybeboerne. I utgangspunktet betyr det at angriperne får strenge advarsler om straff hvis de fortsetter å forfølge de kristne. Til gjengjeld blir de kristne overbevist om å trekke tilbake klagene sine.

Til tross for politiets forsøk på å forhandle fram en fredsavtale, samt Meena og Sunita sin vilje til kompromiss, fant landsbybeboerne på noe som gjorde livene deres enda vanskeligere.

En jente fra landsbyen fikk beskjed om å dra til politistasjonen og levere en egen FIR mot søstrene. På falskt grunnlag anklaget hun dem (og Mamta*, en annen kristen søster) for å slå henne da hun hentet vann fra den lokale brønnen. Polititjenestemenn ble bestukket for å registrere saken.

Meena, Sunita og Mamta har måttet forlate landsbyen og bor nå i hjemmet til en kristen leder. Åpne Dørers samarbeidspartnere har engasjert en advokat som hjelper dem i denne kompliserte, juridiske saken.

Samarbeidspartnerne har også sørget for medisinsk hjelp og assistanse til å starte en liten stasjonær butikk som kan gi dem inntekter.

De setter stor pris på våre bønner og oppmuntringer. Husk på dem i dine bønner, og skriv gjerne et oppmuntrende brev for å la dem få vite at de ikke er glemt.

Skrivekampanjen slutter 1. desember 2016.

* Navnene er endret av sikkerhetshensyn

Tilbake