Undersider

Martina og barna hennes - Avsluttet

«Jeg kommer alltid til å huske 30. juni som dagen da jeg mistet min beste venn», sier Martina.I fjor sommer ble mannen hennes, pastor Joseph Kura, brutalt drept på gården sin av det man mistenker var muslimske fulani-gjetere. Han etterlot seg Martina og syv barn.

Martina og barna hennes - Avsluttet

To dager før angrepet, hadde Joseph hørt at det var tømmerhoggere i området. Han spurte om å få låne maskinene deres for å kutte ned noen trær. Senere kom en ung mann til gården. Han kranglet, og beskyldte Jpseph for å ha kuttet ned et tre som tilhørte ham. Joseph rapporterte hendelsen til den lokale lederen, som innkalte begge til en samtale om saken. Lederen ga ordre om at Joseph skulle betale for treet, noe han gjorde. Men etter møtet truet den unge mannen Joseph med at en kamp ikke er avsluttet på én dag. 

Joseph bestemte seg for å holde seg borte fra gården neste dag. Han hadde leid noen ungdommer til å hjelpe med gårdsarbeidet, og på ettermiddagen kontaktet de Joseph. Maskinen fungerte ikke, og han gikk for å hjelpe dem. Etterpå ble han værende for å hjelpe til med avslutningen av arbeidet. 

Da de holdt på å pakke sammen, hørte de rop i bushen. I neste øyeblikk løp en gruppe muslimer mot dem. 'Jeg vet at de har kommet for å ta meg,' sa Joseph til ungdommene som var sammen med ham. De løp bort, mens Joseph møtte angriperne. De drepte ham og etterlot den lemlestede kroppen. 

Rapporten om Josephs død nådde snart Martina.

«Jeg skrek og falt sammen på gulvet. Noen menn fra menigheten hentet liket og brakte det til likhuset. Jeg gråt til jeg var tom for tårer. Men tårer kunne ikke bringe Joseph tilbake.»

«Jeg så opp mot himmelen og sa: 'Gud, her er jeg med mine syv barn. Ta vare på oss og oppfyll dine løfter. Du vet at jeg ikke har noen inntektskilde.'»

Åpne Dører ble en del av svaret på Martinas bønn. Vi står sammen med familien i bønn, og de har også mottatt økonomisk støtte gjennom Åpne Dører.

Vil du stå med i bønn for Martina og barna? Be om at Herren sørger for dem, helbreder og trøster dem. Du kan også oppmuntre familien ved å sende dem en hilsen.

Denne skrivekampanjen avsluttes 10. juli i år.

Tilbake