Undersider

Lille Hadija og hennes verge Mellina - Avsluttet

Hver gang Hadija gikk i kirken, ble hun slått av sin far og nektet mat. Men for Hadija var gleden hun fant hos Jesus det som fikk henne til å holde ut.

Lille Hadija og hennes verge Mellina - Avsluttet

Den nå 12 år gamle Hadija ble født inn i en muslimsk familie i en liten fiskerlandsby ved den nordøstlige bredden av Viktoriasjøen, i Uganda. Allerede som femåring begynte hun i hemmelighet å delta på gudstjenestene i en kirke i nærheten. Da faren oppdaget det, forlangte han at hun skulle slutte. Han truet med juling og at hun ville bli nektet mat, hvis hun ikke adlød.

Men Hadija ville ikke slutte. Hun fortsatte å gå i kirken, og betalte prisen, som var å ta imot farens slag, uke etter uke.

Til slutt ble avstraffelsen så voldsom at hun måtte flykte – med hjelp av Mellina, en kvinne fra kirken hennes. Hun var blitt kjent med Hadija, og hadde fått hjerte for henne.

«Jeg visste at Hadija ville bli slått når hun kom hjem fra kirken, så jeg begynte å gå hjem sammen med henne. Jeg ville holde utkikk i nærheten selv om jeg ikke kunne hindre avstraffelsen. Det knuste mitt hjerte å høre Hadija skrike av smerte når hun ble slått med kjepper,» har Mellina tidligere fortalt.

En søndag i desember 2012 ble truslene og slagene for mye for Mellina å være vitne til. Hun grep inn og kom Hadija til unnsetning, og sammen flyktet de i sikkerhet, til Mellinas hus.

Mellina og Hadija fryktet for sine liv, men da Hadijas far endelig fant frem til skjulestedet deres, valgte han i stedet å slå hånden av datteren. «Fra nå av er du ikke lenger mitt barn! Jeg har fordømt deg!» ropte han etter henne og spyttet på jorden for å bekrefte sin forbannelse.

«Når jeg tenker på hvordan han mishandlet meg, føler jeg meg fremdeles uvel. Men når jeg i mitt hjerte forteller Jesus om min smerte, føler jeg meg straks bedre. Be om at min far må holde opp med å drikke, og huske på at jeg er datteren hans,» fortalte Hadija senere.

På det tidspunktet var det allerede gått et par år.

Mellina tok straks den unge piken til seg, og fikk snart lov til å bli Hadijas verge. Nå er hun i gang med prosessen for å få lov til å adoptere henne.

De to har det godt, men det vil være til stor oppmuntring for dem å få en hilsen fra deg

 

Skrivekampanjen avsluttes den 15. august 2017.

Tilbake