Undersider

Krishna og Jitendra - Avsluttet

Jitendra og familien hans kom til tro på Jesus for snart syv år siden, etter at Gud grep inn i livet deres. Siden da har naboer og lokale ledere sjikanert familien. Du kan være med og oppmuntre dem.

Krishna og Jitendra - Avsluttet

Før Jitendra (nå 21 år) og familien hans kom til tro, tilba de hinduistiske guder. Så fortalte en venn ham om Jesus. På den tiden var det mye sykdom i familien.

«Jeg led av hodepine og feber fram til jeg deltok på et kristent bønnearrangement. Tidligere hadde jeg utført mange hinduritualer til ingen nytte, men Gud gjorde meg umiddelbart frisk,» forteller Jitendra.

Han begynte å gå til kirke, etterhvert fulgte familien hans med, og foreldrene hans begynte å lese i nytestamentet hjemme. Jitendra og søsknene bestemte seg snart for å fjerne alle hindu-gudebildene på hjemmealteret deres og brenne dem utenfor huset. Familien sluttet også å gi penger til hindufestene.

Snart begynte motviljen mot familien å vokse. Det ble spredt rykter om familien, og Jitendra ble mobbet på skolen. Han mistet til og med sin beste venn.

Etter at familien i fjor enda en gang avviste å delta på hindufestene, begynte folk å kaste søppel og kumøkk i vanningskanalen foran familiens hus. Lukten av avfallet, som råtnet i varmen, var grusom, og det kom mark inn i huset.

«Noen ganger orket jeg ikke engang å spise,» forteller Jitendra. «Vi ba for dem som kastet søppel i vanningskanalen, men på et tidspunkt var vi nødt til å gå til politiet.»

Klagen vakte sinne hos byens beboere. En dag Jitendras mor var alene hjemme, brøt uvedkommende seg inn i huset og banket henne opp, og byrådet truet med å vise bort familien hvis de ikke trakk klagen tilbake.

Dagen etter gikk Jitendras far, Krishna, ut for å gå på toalettet. Der ventet noen menn på ham. Jitendra hørte faren skrike og løp ut for å hjelpe ham, men nådde ikke fram før tre menn angrep ham. De trakk Jitendra gjennom sølen bort til vanningskanalen og trykket hodet hans ned i avfallet. Mens Jitendra kjempet for å få luft, fortsatte de å slå ham med stokker.

Krishna og Jitendra overlevde angrepet. På sykehuset ble det konstatert at Jitendras ene bein var brukket, og en blodåre var sprengt.

Vil du være med å styrke Jitendra og faren hans, Krishna? Du kan be for dem – og du kan sende en oppmuntrende hilsen til familien. Det betyr mer enn vi aner!

Skrivekampanjen slutter 16. april 2017.

Tilbake