Undersider

Gambo fra Nigeria - avsluttet

Vil du skrive en hilsen til Gambo fra Nigeria? Det betyr mye å få oppmuntring og vite at hun ikke står alene midt i store utfordringer. Dette er hennes historie:

Gambo fra Nigeria - avsluttet

Den 15. januar 2018, dro jeg til gården for å hente ved. Jeg var nesten ferdig med å samle sammen ved da jeg så en Fulanigutt. Det så ut som om han lette etter noe, så jeg begynte å snakke med ham. Han fortalte at han så etter vaktelen sin, som var blitt borte, og jeg svarte ham at «jeg skal be om at du finner vaktelen din.»

Vi hadde bare en kort samtale, og da han forsto hvem jeg var gift med, kom han mot meg. Først trodde jeg at han ville hjelpe meg med å løfte veden opp på hodet mitt, men i stedet så forlangte han sex. Da jeg nektet, begynte han å slå meg med stokken sin. 

Jeg ble bevisstløs, og da jeg våknet, oppdaget jeg at jeg var blitt voldtatt. Jeg forsøkte å reise meg, men det var vanskelig på grunn av skadene på armene og beina etter at jeg var blitt slått.

Svigerforeldrene mine hjalp meg til sykehuset. Jeg hadde en brukket arm, og tuppen av venstre langfinger var avkuttet. Jeg var ni dager på sykehuset. De oppdaget ikke at albuen også var brukket, og dette problemet er fortsatt ikke blitt tatt hånd om.

Vi møter fortsatt i retten mot Fulanigutten.

Etter dette angrepet, er jeg stadig syk.

Jeg deltok på et traumeseminar hos Åpne Dører, og der fikk jeg muligheten til å lage et selvportrett. Da jeg tegnet bildet, hadde jeg blandede følelser. Først hadde jeg en følelse av sinne og bitterhet, og derfor tegnet jeg meg selv uten et smil. På den andre siden, så har jeg også glede over å vite at Gud elsker meg og vil ta hånd om meg.

Takk for at dere kommer til oss. Vi opplever det som Guds nåde. Jeg vil takke Gud for den freden som Han har gjenopprettet i hjertet mitt. Jeg ber om at Gud vil fornye din kraft. Vi kom hit med bitterhet, og drar herfra med glede.

Vær så snill å be om at situasjonen med albuen min skal ordne seg.

 

Skrivekampanjen avsluttes 31.desember 2019

Tilbake