Undersider

Familien Naigzhi - Avsluttet

Ni år etter at pastor Haile ble arrestert, måtte familien hans flykte til et annet land. Familien har ikke sett ham på 12 år og savner både ham og Eritrea. Du kan være med å oppmuntre dem.

Familien Naigzhi - Avsluttet

I 2002 forbød regjeringen i Eritrea gudsdyrkelse utenfor islam. Dermed ble kristne kirker tvunget til å gå under jorden for å unngå restriksjoner og angrep. Siden den gang har tusenvis av kristne blitt arrestert og fengslet uten noen form for rettergang. Blant dem fi nnes mange fremtredende kirkeledere som ble arrestert i 2004.

 

12 år senere sitter de fremdeles fengslet i Wongel Mermera – et underjordisk fengsel i nærheten av hovedstaden Asmara. De har ingen kontakt med sine familier og bekymrer seg utvilsomt for hvordan de har det.

Nylig besøkte Åpne Dører familien til en av disse prestene, Haile Naigzhi, som ledet Full Gospel-kirken. Han ble arrestert i de tidlige morgentimer den 23. mai 2004 i sitt eget hjem. Etter advarsler følte Hailes familie seg nødt til å flykte ut av landet i 2013. Nå har de fått asyl i et annet land, men selv om de setter pris på følelsen av frihet og sikkerhet, så savner de Haile og hjemmet de hadde i Eritrea. 

I de 12 årene som har gått siden Haile ble anholdt, har hans kone Awet* og deres tre barn – som i dag er henholdsvis 19, 17 og 13 år – ventet tålmodig på at han skal bli løslatt. Familien vet at det er forbønnen fra medkristne som holder Haile oppe. Vil du be for dem?

Du kan sende en oppmuntrende hilsen til familien

Tilbake