Undersider

Christiana fra Nigeria - avsluttet

Vil du skrive en hilsen til Christiana fra Nigeria? Det betyr mye å få oppmuntring og vite at hun ikke står alene midt i store utfordringer. Dette er hennes historie:

Christiana fra Nigeria - avsluttet

I oktober 2017, var Christiana åtte måneder inn i svangerskapet. En kveld tok mannen hennes henne med til sykehuset for en sjekk. Da de kom hjem, var hun utslitt, og de gikk og la seg. De visste ikke at Fulanimilits var i området, og at folk allerede hadde begynt å flykte for livet.

Midt på natten brøt fem inntrengere seg inn i huset deres. Først samlet de alle verdisakene deres, og etterpå, med våpenet rettet mot ekteparet, gjennomførte to av mennene voldtekt av henne, mens mannen var bundet fast og tvunget til å se på. Før de forsvant, krevde de penger og tok alle Christianas saronger.

Christiana blødde kraftig og ble fraktet til sykehuset i hui og hast, der hun var helt til babyen ble født.

I dag er det nesten to år siden denne fryktelige hendelsen, og for Christiana er det fortsatt nesten helt umulig å snakke om det som skjedde. Hun vedgår at hun føler sinne og tvil mot Gud. «Jeg gråt og jeg spurte Gud; «Hvorfor? Hvorfor tillot du dette å skje med meg? Er jeg ikke din datter?»

Hun sliter fortsatt med traumer, og har en lang vei foran seg. Men hun forteller at de to traumebehandlingene som Åpne Dører har sponset henne med, har vært en enorm hjelp for henne. 

Først av alt vil jeg takke Gud. Jeg trodde aldri i livet at jeg kom til å dra så langt vekk fra landsbyen for å møte mennesker, men dette er andre gangen jeg har gjort det. Jeg husker da jeg kom til det første traumeprogrammet, da dro jeg hjem og følte meg som en ny person. Jeg kjente til og med på tilgivelse for angriperne mine. Jeg hadde ikke hat i hjertet lenger. Jeg vil takke Gud for alle som har bidratt til at vi kan være med i traumeprogrammet. Må Gud velsigne dere rikelig.

Den pågående faren i Nigeria hjelper ikke på hennes helbredelse. Under et av traumeseminarene hun deltok på, mottok hun nyheten om at naboen hennes var blitt drept. Dette resulterte i et kraftig panikkanfall. «Vær med å be om at Gud må bringe fred inn i landet mitt,» sier hun. 

Be også for Christiana at hun skal få fred, og om berskyttelse for henne og hennes familie.

 

Skrivekampanjen avsluttes 31.desember 2019

Tilbake