Forfølgelse

Iran

Hovedårsaken til forfølgelsen i Iran er ’islamsk ekstremisme’, i kombinasjon med ’diktatorisk paranoia’. Islam er den offisielle religionen, og alle lover må være i samsvar med den offentlige tolkningen av sharia-lovene.

Hovedårsaken til forfølgelsen i Iran er ’islamsk ekstremisme’, i kombinasjon med Det finnes alle typer kristne, men for det meste Muslim Background Believers (MBBs) og
protestantiske, evangeliske kristne. Det er relativt mindre press på historisk etniske armenske og assyriske kirkesamfunn, så lenge de ikke deler sin tro med muslimer.


Etniske persere er per definisjon muslimer, ifølge landet. Evangelisering, bibelundervisning
og utgivelse av Bibelen på farsi er ulovlig. Alt dette har bare ført til mer kirkevekst. I Iran er fengsling av kristne svært vanlig. I tillegg blir kristne fysisk skadet – ofte mens de er i fengsel. Mange kristne har følt seg tvunget til å forlate hjemmene sine eller flykte ut av landet. De møter press på alle områder i livet. Enhver muslim som forlater islam, kan stå i fare for å bli dømt til døden, og gudstjenester blir overvåket av det hemmelige politiet.

Presset på de kristne øker og kommer både fra familien og fra myndighetene. Regimets fokus er å finne dem som når ut til konvertitter, og til og med veletablerte kristne kirkesamfunn er ikke trygge for trakassering. Aktiviteter blir nøye overvåket, medlemmer identifisert og registrert. Iranske myndigheters frykt for det økende antallet kristne, spesielt i husmenigheter, er basert på det faktum at mange desillusjonerte muslimer blir nysgjerrige på kristendommen.


Det er mulig at forfølgelsen vil øke ytterligere ettersom autoriteter ønsker større kontroll
over politiske og sivile aspekter i folks liv for å befeste makten i hjemlandet når
internasjonalt press og sanksjoner øker.
 

Bønn

 • Om utholdenhet og mot for kristne som
er i fengsel eller under overvåkning.

Hvis du kjenner iranere som er kristne, eller som er åpne for å undersøke hva kristen tro går ut på, er ressursene nedenfor fra "222 Ministries" en gullgruve. På det første nettstedet i lista nedenfor, finner man f.eks. hele Bibelen online på farsi (persisk). Du kommer til Det nye testamente på farsi ved å klikke her.

www.farsicrc.com - Farsi Christian Resource Centre
www.fcnn.tv - Farsi Christian News Network
www.222biblecollege.com - Online Bible College
www.iranchristians.org - Iranian Christians International
www.sama.tv - 222 TV online
www.222publications.com - 222 Publications online 

Pray for Iran - Et nettsted med mye god informasjon om landet. Det ble utarbeidet til en global bønneaksjon for Iran i 2006, men informasjonen er fortsatt like aktuell. Nettstedet inneholder også kristen musikk fra Iran.

Andre interessante artikler om Iran:

- Vekkelse blant iranere i eksil
- Tror Gud vil bruke Iran
- The Church history of Iran

International Religious Freedom Report (2010)
Wikipedia (norsk)
• Iranian Minorities Human Rights Organisation